Cake is for life, not just for birthdays

Cake is for life, not just for birthdays

 • 100 gram havermeel
 • 100 gram amandelmeel
 • 1 rauwe biet +- 150 gram (geraspt)
 • 2 grote rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 1.5 tl bakpoeder
 • 3 el honing

Garnering: 

4 el kwark en een paar aardbeien 

Oké laten wij beginnen met het maken van deze heerlijke cake of taart. Hoe je het wilt noemen. Aan het einde zal ik nog wat tips geven over hoe het anders kan en/of variatie ideeën. 

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Leg meteen ook bakpapier in een cake of taart vorm. Ik heb ervoor gekozen om een taartvorm te gebruiken, zodat de vorm beter uitkomt, maar dit kun je dus helemaal zelf bepalen.

Blend de banaan, de eieren en de rauwe biet tot een puree en giet alles in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten, behalve de dadels, toe aan het mengsel. Zorg dat alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn. Giet het beslag vervolgens in het bakblik en bak 50 minuutjes in de oven. Houd de cake goed in de gaten, want iedere oven is anders!

Wanneer de cake klaar is laat deze dan goed afkoelen. Snijd vervolgens doormidden en bewaar alle kruimels die er loskomen om deze later voor op de cake te gebruiken. Wij hebben als topping een combinatie van kwark en mascarpone gebruikt. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen kwark te gebruiken. ? besmeer als laatste de bovenkant van de taart met kwark en bestrooi met de kruimels die je hebt achter gehouden. 

GENIETEN MAAR!

Tips:

 1. Maak gemakkelijk zelf het havermeel door haverblokken te blenden in de blender.
 2. Voeg een snufje cacao poeder toe voor een extra smaakje.
 3. Wil je de taart nog meer rood hebben? Gebruik dan meer bieten, houd er wel rekening mee dat het dan wel meer een bietensmaak zal krijgen. 
 4. Wil je het geheel op een natuurlijke manier nog wat zoeter maken? Voeg dan fijngesneden dadels aan het mengsel toe. 

 

Schrijf een reactie