Risotto met kip

Risotto met kip

  • Boter of (kokos) olie om in te bakken
  • 1 sjalotje
  • 1 pak risotto rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon of groentebouillon
  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 zakje parmezaanse kaas 

 

Wil je dit recept kidsproof maken dan zou ik de witte wijn weglaten ? en hier dan een extra glas water voor in de plaats te doen. Wil je liever geen kip? Probeer dan eens zalm of een andere vissoort, ook echt een aanrader.

Verhit een hapjes pan wat boter of (kokos) olie. Fruit hierin het sjalotje en voeg de risotto rijst toe. Roer goed door en wacht met toevoegen van de andere ingrediënten tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en verwarm goed zodat de alcohol goed verdampt. Voeg vervolgens een liter gekookt water en 2 bouillonblokjes naar keuze (kip of groente) bij elkaar in een aparte kan/beker. Giet daarvan iedere keer een scheut bij de risotto zodra het andere vocht verdampt is, dit herhalen totdat de bouillon verdampt is. Blijven regelmatig roeren zodat alle korrels verwarmd worden. Dit duurt ongeveer 15-17 minuutjes. 

Snijd de kipfilet in stukjes (en meng deze als je wilt met wat kip kruiden, niet perse nodig vind ik). Bak deze in een hapjes pan met wat (kokos) olie. Snijd de champignons en bak deze kort mee met de kip. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze ook toe aan het kip mengsel. Bak de champignons en cougette maar 2-3 minuutjes mee, want anders worden deze te zacht en erg slap. 

Voeg vervolgens het kip met groente mengsel toe aan de risotto rijst. Alles goed door elkaar roeren en voor de smaak nog wat Parmezaanse kaas erover en genieten maar!

Tip: Ik gebruik vaak de kaas van de Lidl, Grano pedano, heet deze.

Schrijf een reactie