Kwarktaart aardbei – framboos

Kwarktaart aardbei – framboos

Zondag-Bakdag! Al gaat dat dit keer niet helemaal op. Het recept van de taart die ik vandaag met jullie deel, daar komt namelijk helemaal geen oven bij aan te pas. Vandaag deel ik het recept van een kwarktaart die wij hebben gemaakt. Een home-made versie aardbeienkwarktaart ? en geloof mij, dat is eigenlijk veel makkelijker dan je denkt.  Let’s go!

Ingrediënten bodem

  • 250 gr. volkorenkoekjes.
  • 80 gr. boter of margarine.

Ingrediënten taart

  • 250 ml verse slagroom
  • 500 gr. natural kwark
  • 200 ml aardbeien sap
  • 150 ml frambozen sap

Bereiding

Bedek de bodem van een spingvorm (bij voorkeur 24 cm) met bakpapier.

Als eerste maken wij de bodem voor de kwarktaart. Hiervoor verkruimel je de koekjes zo klein mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de koekjes in een zakje te doen en met een deegroller eroverheen te gaan. De meest makkelijke manier vind ik toch nog steeds om de koekjes lekker fijn te knijpen tussen je handen. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en doe hier de verkruimelde koekjes bij. Roer dit goed door tot je een kruimelig geheel hebt. Bedenk de bodem van de springvorm met het de koekjesbodem en druk goed aan. Zet dit voor 15 minuten in de koelkast.

Nu kunnen wij beginnen aan de vulling. Bij de ingrediënten zie je staat dat ik gebruik maak van aardbeien en frambozensap. Dit maken wij zelf van vers fruit in de slowjuicer, maar je kunt het ook kopen bij bijvoorbeeld een natuurwinkel ? om de vulling te maken doe je de slagroom, kwark, aardbeien – en frambozensap samen in een kom en mix dit in een keukenmachine of met de mixer tot een glad en stevig beslag.

Haal de taartbodem na 15 minuten weer uit de koelkast en verdeel de aardbei – frambozen vulling hierover heen.

Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast. Ik raad zelf aan dit iets langer te doen, bij ons heeft de taart 5 uur in de koelkast gestaan voordat wij de decoratie erop hebben toegevoegd. ?

Voor de decoratie kun jij zelf kiezen wat jij erop wilt doen, wij hebben aardbeien, chocolade truffels en mini-marshmallows aan toegevoegd. Je kunt het natuurlijk ook gezonder houden en alleen fruit toevoegen als aardbeien, frambozen en rode bessen bijvoorbeeld. ? volg daarin lekker jouw eigen creativiteit!

Ga jij deze taart uitproberen? Laat dan zeker even een reactie achter.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties en variaties!

Fijne zondag! ?

Schrijf een reactie