Eerder opstaan dan de kinderen.

Eerder opstaan dan de kinderen.

Ik hoor het jullie denken: ”Ben jij helemaal gek geworden?” ? 

De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren hoe waardevol het kan zijn om eerder op te staan dan dat Jack wakker is. En ja, hij is ook altijd een vroege vogel, want tussen 06.30 – 07.00 uur staat het klaarwakker naast zijn bed. Toch kies ik ervoor om zelf tussen 05.30-06.00 uur op te staan. Een bewuste keuze waar ik nog geen moment spijt van gehad heb. Maar waarom dan zul je nu misschien denken. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie in deze korte blog.

Dingen gedaan krijgen en minder stress

Dit was voor mij in eerste instantie de reden om eerder op te staan dan Jack. Even dat wat ik de avond ervoor niet heb afgerond afmaken of alvast beginnen aan het klaarmaken van de luchtrommel of het ontbijt bijvoorbeeld. Doordat ik mijn dag eerder begin zorgt dit voor rust in mijn hoofd, kan ik de dag overzien, doelen stellen en een deel van mijn lijstje voor de dag vast afwerken. Iedereen die mij al wat langer volgt weet ook dat ik mijn dag start met een meditatie moment. ?

Focus en energie

Eerder opstaan zorgt bij mij voor meer focus en energie. Hoe dan precies? Ik begin mijn dag met een meditatie moment (focus) en een training (energie). De trainingen die ik toepas zijn vaak trainingen thuis in de huiskamer, denk hierbij aan cardio en krachttraining, maar bijvoorbeeld yoga doe ik ook graag. Juist de combinatie van meditatie en actief bezig zijn zorgt er voor mij voor dat ik de dag prettig en op mijn manier kan starten. Dit is uiteraard voor iedereen verschillend, net als ieder deel wat ik beschrijf ik deze blog.

Me-time

Waar eerst ‘dingen gedaan krijgen’ voor mij belangrijk was in het vroeg opstaan, staat het half uurtje tijd voor mijzelf nu op nummer 1 in mijn lijst. Uit onderzoek in Engeland is gebleken dat ouders gemiddeld 17 minuten per dag even een moment voor zichzelf hebben. In de praktijk merk ik dat de meningen hierover verdeeld zijn. Sommige ouders zijn van mening dat dit er nu eenmaal bij hoort geen moment voor jezelf hebben. Ik ben het hier niet helemaal mee eens, want ik denk dat wij als ouder deze momenten ook zelf kunnen creëren. Het eerder opstaan is hier een voorbeeld van.  Hoe denk jij hierover?

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening. Hoe doen jullie dat? Wat vinden jullie hierin belangrijk?

Schrijf een reactie