Wafels!

Wafels!

I like hashtags because they look like waffles! Pannenkoeken en wafels zijn hier favoriet tijdens het ontbijt. En nee niet alleen bij de kinderen. ? Het is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Voeg wat vers fruit toe en je hebt een gezond ontbijt. Wafels kun je op veel verschillende manieren maken, vandaag deel ik mijn recept, zoals wij dat altijd doen thuis.

Wat heb je nodig:

 • 125 gram havermout
 • 100 gram yoghurt
 • 50 ml melk
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels honing
 • 1½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel kaneel
 • ½ schep complete vanille of chocolade
 • snuf zout

Zo maak je het klaar:

 1. Verwarm het wafelijzer.
 2. Doe de havermout in de keukenmachine of de blender en mix het fijn tot je havermout meel. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. En mix dit in de keukenmachine of met een mixer tot een glad beslag. Controleer goed of er geen klontjes meer inzitten.
 3. Vet het wafelijzer in met een beetje olie, als je dit niet doet heb je kans dat de wafels straks blijven plakken en niet goed loskomen uit het ijzer.
 4. Verdeel een deel van het beslag over de vorm en bak de wafels gaar.
 5. Leg de wafels op een bord en verdeel hier vers fruit overheen.
 6. Genieten maar! ?

 

Liefs,

Priscilla ?

 

Schrijf een reactie