Corona en hoe nu om te gaan met schermtijd?

Corona en hoe nu om te gaan met schermtijd?

Als ik naar mezelf kijk is dit nu erg lastig, Jack krijgt werkjes van school waarbij hij de computer nodig heeft. En natuurlijk wil hij ook nog een spelletje spelen en even televisie kijken.  Gelukkig zijn er ook nog heel veel andere leuken dingen die jij juist nu met je kind(eren) kan doen.Laat ze een mooie tekening maken voor opa en oma, of iemand anders die nu een beetje eenzaam is.  Wat ook erg leuk is, je hebt stiften waarmee je op de ramen kan tekenen. Ga live veilig achter het glas bij je opa en/of oma een mooie tekening maken op het raam. Hoe leuk is dat ?. 

Laat je kinderen gewoon even heerlijk spelen in huis, zonder schermen. Laat ze even zichzelf vermaken dat is harstikke goed voor hun ontwikkeling. Denk aan samen een picknick houden in huis, tenten bouwen van lakens en deze over de tafel leggen.

Buiten spelen kan ook prima maar zorg er wel voor dat de kinderen elkaar het liefst niet aanraken en in kleine groepjes spelen. 

Ga samen met je kind(eren) koken, de tafel dekken en gezellig eten. Maak hier nu echt een feest van zodat de kinderen en jijzelf gezond eten om zo de weerstand hoog te houden. 

Echte bordspellen spelen, fotoboeken samen bekijken en samen weer even terug naar die tijd. 

Zoals je kan zien is er nog genoeg mogelijk, wees nu even niet te streng voor jezelf maar ook niet voor je kind(eren). We moeten hier nu allemaal even door. 

Heb jij nog aanvullingen? Zal het leuk vinden als je die met mij deelt.

Liefs,

Priscilla ?

Schrijf een reactie