Elk kind heeft talenten en elk kind is uniek.

Elk kind heeft talenten en elk kind is uniek.

Elk kind heeft talenten en elk kind is uniek. Waar we mee op moeten passen is dat we onze kind(eren) niet een bepaalde richting op moeten duwen. Om het zelfvertrouwen te vergroten van kinderen is het stimuleren van haar/zijn talent gewenst. Als je iets goed kan vind je het ook automatisch leuk. Waarom laten wij dan onze kinderen doen wat ze niet goed kunnen en dus niet leuk vinden.

Begrijp mij goed sommige dingen moeten ze toch echt leren ?, maar als ze daarna dat mogen doen waar ze echt goed in zijn elke dag even, dan groeit je kind letterlijk en figuurlijk.

Aandacht voor talentontwikkeling is echt een investering in de toekomst, je kind heeft meer zelfvertrouwen, weet dat hij/zij er toe doet.

Zal goed in haar/zijn vel zitten wat op latere leeftijd veel problemen kan voorkomen.

Vraag je kind gerust waar ben jij goed in? Of wat vind je echt leuk om te doen. Geef dan ook echt complimenten ja daar ben jij ook echt goed in. Praat door over dit onderwerp.

Als ik Jack vraag wat is jouw talent, waar ben jij erg goed in? Dan vertelt hij: ‘Ik ben heel goed in koken mamma, net als jij! Ohja en ook nog in muziek maken en de hoogste torens bouwen met lego!’

Ja Jack dat kan jij inderdaad erg goed. En mama is erg blij dat je altijd zo goed meehelpt met koken. En welk instrument vind jij het leukst? En zal je ook nog wat anders willen leren?

Wil je mama ook eens helpen met zo’n hogen toren bouwen, mij lukt dat niet zo goed. Bij een paar stenen valt mijn toren al om. Je snapt dat Jack daarna met een hele grote glimlach op zijn mond zit en hij mij laat zien hoe ik ook zo’n hogen toren kan bouwen.

Wat ook erg leuk is als je meerdere kinderen hebt, laat de kinderen de talenten van elkaar benoemen.

Of vraag je kind waar vind je dat ik goed in ben. Zo benadruk je ook alles positief, vaak ze we geneigd om alleen aan te geven waar we niet goed in zijn of waar we tekort schieten.

Laten we het eens omdraaien en vooral de positieve dingen benoemen. En niet alleen naar je kind ook naar je partner en omgeving. Echt waar er gebeuren dan zoveel mooie dingen.

Liefs,

Priscilla ?