Aardbei weetjes

Aardbei weetjes

Mmmmm de tijd van die heerlijke zoete aardbeien zijn weer aangebroken, Jack en ik kunnen er geen genoeg van krijgen. En gelukkig is dit niet erg aardbeien zijn namelijk erg gezond en speciaal: ze zijn vochtafdrijvend, anti-ontstekend, zuiverend en lekker ?. De naam aardbei dankt haar naam aan het feit dat deze dicht bij de aarde groeit, en bei staat voor bes. >Wist je dat ze voor ongeveer 92% uit water bestaan? Ze ongeveer 200 zaadjes aan de buitenkant hebben?

Ze zijn hydraterend, ze bestaan immers voor 92% uit water. Ze zorgen ervoor dat je huid mooi en gezond blijven, ze bevatten veel vezels, zijn ontstekingsremmend, goed voor de ogen en houden je hersenen jong.

Ze zitten vol vitamine C en bevatten nauwelijks calorieën. Doordat ze zo heerlijk zoet zijn grijpen je kinderen graag naar deze vruchten.

Heerlijk op een beschuitje, in je kwark, yoghurt, smoothie of door de havermout. En wat denk je Gemarmerde choco-aardbeien?

‘Ge­mar­mer­de cho­co-aard­bei­en’

  • 100 gram pure chocolade (72% puur).
  • 250 gram verse aardbeien.
  1. Breek de pure chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met pure chocolade erop en laat dit smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan.
  2. Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Laat de kroontjes zitten.
  3. Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade in 30 min. helemaal hard worden.

Ga jij het uitproberen?!