Speculaas truffels

Speculaas truffels

Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op chocolade. ? Ik zoek altijd manieren om chocolade te verwerken in toetjes, taarten, of in dit geval in een lekkere snack. De combinatie van chocolade, mascarpone en speculaas was voor mij ook een nieuwe combinatie. Ik kan alleen maar zeggen: genieten dit!

Ik vind het leuk om het samen met de kinderen te maken en hen te laten helpen. Dit soort recepten lenen zich daar prima voor. Geef de kinderen een taak en kijk (onopvallend) mee hoe zij dit uitvoeren, help daarbij uiteraard waar nodig.

Ga jij dit recept uitproberen? Leuk wanneer je laat weten hoe jij het vond smaken en of jij nog gevarieerd hebt met bijvoorbeeld andere ingrediënten die je hebt toegevoegd.

 

????????̈????

  • 135 gr. speculaas (11 koekjes)
  • 35 gr. mascarpone (ca. 2 eetlepel)
  • 75 gr. melk of pure chocolade.

 

?????????

Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine of sla zo fijn mogelijk in een zak. Houd ongeveer een eetlepel apart. Roer de roomkaas door de rest van de speculaaskruimels. Draai er met je handen balletjes van, leg deze een half uurtje in de koelkast. Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pannetje met heet water. Rol de speculaasballetjes kort hier door en haal er uit met een vork en laat iets uitdruipen en leg dan op een plank met een stuk bakpapier. Bestrooi de bovenzijde met wat bewaarde speculaaskruimels. Zet ze dan in de koelkast en laat nog een uurtje opstijven.

 

Liefs,

Priscilla ?

Schrijf een reactie