Perentaart

Perentaart

De komende weken, doen wij mee met de challenge van Milou Hofmeester. Ik volg Milou op Instagram en vind het heerlijk om te zien hoe creatief zij is voor de kinderen als het gaat om het aantrekkelijk maken van voeding voor haar kind(eren).

Zij kwam met de #budgettober challenge. Dit is niet meer dan eens in je koelkast. vriezer en voorraadkast duiken en opmaken wat je nog hebt! En daar kunnen verrassende combinaties uitkomen. Zo maakte wij van de week lasagne met wat wij nog in de voorraadkast, koelkast en vriezer hadden liggen.

Door het doen van deze challenge, ben ik mij bewuster van wat ik eigenlijk nog allemaal in huis heb en dat het niet noodzakelijk is om nieuwe dingen te gaan kopen. Uiteraard wanneer je verse producten als melk of eieren nodig hebt, dan kun je die gewoon kopen. Net als wanneer je verse groente of vlees wilt hebben bij je maaltijd. Stel voor jezelf per week een bepaald bedrag in, zet laag in, daar zit de uitdaging! Kun jij je aan je budget houden? Koop je alleen wat je op dat moment nodig hebt en doe je het verder met de ‘restjes’ die je vind in je voorraadkast?

 

Afgelopen week hadden wij mega veel peren over en deze hebben wij goed benut, wij maakte namelijk een perentaarten en lekker dat ze waren! ? door kaneel toe te voegen kreeg het meteen al een herfstachtig tintje ook.

Het recept deel ik graag met jullie!

Wat heb je nodig:

 • Bakblik 24 cm (of net als wij twee kleinere bakvormen van 12 cm).
 • 1,5 kilo handperen (conference)
 • 4 el suiker
 • 1,5 tl kaneel
 • citroensap
 • paneermeel

Bereiding:

 1. Maak als eerste het deeg volgens het basisrecept dat ik eerder met jullie deelde.
 2. Nadat je het deeg hebt gemaakt kun je beginnen aan het schillen en klein snijden van de peren.
 3. Meng de peren blokjes met de suiker, kaneel en een beetje citroensap.
 4. Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet deze in met boter/spray.
 5. Verdeel 2/3 van het deeg eerst over de bodem en werk daarna omhoog om de randen ook vorm te geven. Zorg dat je een goede rand hebt waar het restdeeg (waar je het raster van gaat maken) goed kunnen aansluiten op elkaar. Dit voorkomt dat de taart na het bakken uit elkaar valt!
 6. Strooi over de bodem een klein beetje paneermeel. De peren zijn best vochtig en het paneermeel zorgt dat het vocht wordt opgenomen en de taart niet te waterig zal worden.
 7. Verdeel het perenmengsel over de vorm en druk goed aan.
 8. Als laatste maken wij het raster van de taart om de bovenkant te bedekken.
 9. Maak van 1/3 van het deeg kleine bolletjes en rol deze uit tot langwerpige rolletjes door deze uit te rollen met je handen.
 10. Verdeel de rolletjes over de bovenkant van de taart en druk deze plat. zorg dat deze aan de zijkanten goed aansluiten op de randen van het deeg, zodat met bakken in de oven één geheel gaat vormen.
 11. Bestrijk de bovenkant van de taart eventueel nog met ei en zet de taart daarna voor 50-55 minuten in de oven.
 12. Goed laten afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt en daarna genieten maar! ?

 

Ga jij deze taart ook maken? Heb je ideeën om te variëren?

Benieuwd naar jullie creaties en variaties!

 

Liefs,

Priscilla ?

 

Schrijf een reactie