Tiramisu met een twist

Tiramisu met een twist

Tiramisu, meestal kies ik dit als nagerecht wanneer ik in een restaurant ga eten. Of ze moeten een hele grote coupe ijs hebben, dan wint het ijs het ??

Vaak hoor ik nog: ‘Tiramisu, ja dat is leuk, maar niet handig wanneer de kinderen ook mee eten’. Wat nu als je een variant maakt die kinderen wel kunnen eten? Zij kunnen zelfs helpen met het klaarmaken hiervan.

Je kunt veel verschillende soorten maken, wij kozen dit keer voor ? (mango it is!). En iedereen heeft ervan genoten thuis, volwassenen en kids! Dus tiramisu serveren wanneer de kinderen mee eten is ook geen probleem meer! ?

Wat heb je nodig (6 personen)

 • 150 ml slagroom.
 • 250 gr. mascarpone
 • 50 gr. poedersuiker
 • 2 mango’s
 • 1 el jam  naar keuze (wij gebruikte abrikozenjam)
 • 150 ml appelsap
 • 175 gr. lange vingers
 • 2 el. kokosrasp

Keukenhulpjes

 • Staafmixer en/of keukenmachine.
 • Blender
 • Maatbeker
 • Ovenschaal (14 x 22 x 6)

Bereiding

 1. Klop als eerste de slagroom met een mixer of de keukenmachine stijf.
 2. Roer de mascarpone los en voeg dit samen met de poedersuiker toe aan de slagroom. Klopt dit nog 1 minuut door met een mixer of keukenmachine.
 3. Schil de mango en snijdt deze in blokjes.
 4. Doe één mango in de blender (of doe dit met een staafmixer) samen met de jam naar keuze en blend dit tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn.
 5. Meet ondertussen in een maatbeker de appelsap af en schenk dit in een diep bord of een schaal.
 6. Doop een deel (ongeveer de helft) van de lange vingers met de ongesuikerde kant kort in de appelsap. Verdeel de lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden over een ovenschaal, wij gebruikte de maat die aangegeven staat bij ‘keukenhulpjes’. Zorg dat de hele bodem bedekt is.
 7. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en vervolgens een laagje gepureerde mango.
 8. Herhaal dit met de lange vingers die je nog over hebt. Doop deze in de appelsap met de ongesuikerde kant, verdeel dit over het mengsel en zorg dat je weer een mooie laag hebt.
 9. Verdeel hierover weer het mascarponemengsel en een laagje gepureerde mango. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een eetlepel.
 10. Dek de schaal af met bijvoorbeeld huishoudfolie of aluminiumfolie en laat zeker 2 uur in de koelkast staan. Ik heb de schaal zelfs 5 uur in de koelkast laten staan.
 11. Snijd de tiramisu in gelijke stukken, schil en snijdt nog een mango in blokjes.
 12. Verdeel de tiramisu over borden, strooi hier de mango stukjes en geraspte kokos overheen en genieten maar!

Tip:

Is er geen verse mango meer verkrijgbaar? Neem dan mangoblokjes uit de diepvries. Ik koop deze meestal bij de Jumbo of AH. Gebruik je mango uit de vriezer? Laat deze dan wel eerst ontdooien voor je aan je tiramisu begint, zodat je in de blender gepureerde mango krijgt en geen klomp bevroren mango omdat je het meteen vanuit de diepvries hebt gebruikt. ❄

Veel plezier met het maken van deze tiramisu.

Leuk wanneer je laat weten dat je dit recept hebt uitgeprobeerd en/of je ingrediënten hebt toegevoegd of gevarieerd hebt.

 

Liefs,

Priscilla ?

Schrijf een reactie