Rendier pannenkoeken

Rendier pannenkoeken

Het is Kerstmis! Eindelijk, weer die tijd van het jaar waar ik enorm van kan genieten. Het versieren van de boom, het inpakken van de cadeaus, het samen zijn met de mensen die ik graag zie.

Ondanks dat het misschien een andere kerst is dan de jaren ervoor maken wij er met het hele gezin een feestje van. De kinderen die het leuk vinden om te helpen met het voorbereiden van het eten, de kerststukjes die wij samen maken en het drinken van warme chocolademelk met slagroom! Dit doen wij ieder jaar, dit jaar is het nog net even iets specialer, omdat wij het dit jaar ook echt alleen met het hele gezin vieren.

Gisteren wilde de kinderen helpen met het klaarmaken van het ontbijt en zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn, maak ik daar ook een feestje van.

Vandaag deel ik dan ook een simpel recept met jullie voor het maken van een leuk, makkelijk ontbijt dat erg toepasselijk is deze dagen, namelijk: Rendier pannenkoeken!

Benodigdheden:

  • Smeltchocolade
  • Frambozen of ander fruit wat rood is.
  • Decoratiestiften
  • Suikeroogjes

Bereiding:

  1. Maak de pannenkoeken volgens het basisrecept ‘American Pancakes’
  2. Smelt de chocolade in een pannetje of kommetje. Roer goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  3. Leg één pannenkoek op een bord en besmeer deze met de gesmolten chocolade.
  4. Decoreer met oogjes en rood fruit voor de neus.
  5. Maak als laatste met decoratiestiften het gewei.
  6. Tip: om de kinderen wat extra fruit te laten eten kun je ervoor kiezen om appel en banaan (of een ander soort fruit) klein te snijden en dit erbij te leggen op het bord.

 

Enjoy!

Lieve kerstgroet,

Priscilla

 

Schrijf een reactie