Mango ijs!

Wat was het afgelopen dagen lekker weer! Anders dan een week geleden toen wij nog met onze voeten in de sneeuw stonden en onze schaatsen onder bonden. ? ook leuk. zeker voor de kinderen. Ik ben zelf toch meer van de warme dagen om eerlijk te zijn. Deze dagen gaven mij weer inspiratie om weer eens na te denken over het maken van ijs. Het leuke hieraan is dat dit prima kan zonder ijsmachine en daarom voor iedereen toegankelijk om dit een keer uit te proberen. Het recept dat ik met jullie deel is een basisrecept, in dit recept gebruik ik mango’s, echter kun je hier een fruitsoort gebruiken die jij graag wilt uitproberen of zelf erg lekker vind. Voorbeelden van fruit waarmee je lekker ijs kunt maken zijn: aardbeien, frambozen, perziken, citroenen en kiwi’s. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld munt toe te voegen aan je ijs, dit is wel een stap verder en hier moet je echt van houden, want anders ga je het waarschijnlijk niet lekker vinden ? maar zoals ik ook altijd tegen de kinderen zeg: eerst proeven!

Ingrediënten
2 rijpe mango’s
125 ml kokosmelk
1 el honing (optioneel)
Bereiding
Snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de mango’s.
Doe de mango, kokosmelk en eventueel de honing in de blender en mix goed door.
Schenk in een bak die geschikt is voor de vriezer. Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
Benieuwd naar jullie variaties, welk fruit ga jij gebruiken?
Leuk wanneer je je foto’s en/of recepten met ons deelt, zodat wij jullie varianten weer uit kunnen proberen ?
Liefs,
Priscilla

Schrijf een reactie