Ik hou van jou

Ik hoᥙ vᥲᥒ joᥙ! ❤️

De een die vindt dat het te vaak gezegd  wordt, de ander onderschat de kracht van deze woorden en weer een ander zit er ergens tussenin.

Ik hou van jou.. Wat betekenen deze woorden voor mij?

Het uiten van mijn liefde en dankbaarheid naar iemand toe.

Naar mijn partner, naar mijn kinderen, naar die lieve vriendin, naar de personen die dicht bij mij staan. Het zegt voor mij: ‘Dankjewel voor alles wat je doet en wat fijn dat je er bent’. ?

Maakt dit dat je je afhankelijk opstelt? In mijn omgeving hoor ik dit wel eens. Ik vind dat wanneer ik mijn liefde en genegenheid uit ik mij niet afhankelijk op stel. Het gaat er toch juist om dat ik mijn dierbare laat weten dat ik blij ben dat zij er zijn? Op de momenten dat het hard nodig is omdat ik verdrietig ben of het even niet meer zie zitten? En juist ook op de momenten waarin de tranen over mijn wangen rollen van het lachen ?, gezellig wijn drinken en lekker borrelen ?. Juist in deze tijd mis ik de gezelligheid, het samen zijn met en groep vriendinnen, het zitten op een terrasje en een hapje eten tot laat in de avond. De speelafspraken van de kinderen en het kletsen met de mamma’s op het schoolplein.

Natuurlijk is alles anders nu en zal dit bijna niet meer worden wat het ooit geweest zal zijn. Natuurlijk is dat moeilijk en geeft dit metaal ook een klap. Natuurlijk willen wij allemaal dat het weer als van ouds is. Helaas weten wij ook allemaal dat de realiteit anders is.

Zeg eens wat vaker tegen je dierbare: Ik hou van je! Om hen te laten voelen dat je er bent, fysiek of alleen in gedachten. Bel die persoon waarvan je houd eens extra op om te laten weten dat jij aan hem/haar denkt. Stuur een kaartje of maak een mooie tekening. Schrijf een mooi gedicht of spreek een videoboodschap in. Gewoon om te zeggen: ‘Ik hou van je en ik denk aan je’.  ?

Laten wij elkaar steunen en een luisterend oor bieden, laten wij samen dit doormaken en niet ieder voor zich. Samen is zoveel mooier dan alleen, samen kunnen wij ervoor zorgen dat toch aan iedereen gedacht wordt.

Hiermee wil ik deze blog dan ook afsluiten: Samen en ik hou van jou. Voor mij op dit moment de kernwoorden waarmee ik door het leven ga. Juist nu hebben deze woorden nog meer kracht en betekenis voor mij.

Wat zijn de kernwoorden waar jij op dit moment aan denkt en je kracht uit haalt?

Laat het mij weten, laat het de andere lezers weten.

 

Dikke knuffel,

Priscilla

?‍♀️?‍♀️

Schrijf een reactie