Yoghurt cake

Yoghurt cake

Vandaag een misschien iets ingewikkelder ontbijtje om klaar te maken, zeker wel het proberen waard! En het fijne is dat je deze cake ook een dag van te voren klaar kunt maken en de volgende ochtend een plak kunt nemen als ontbijt.
????????̈????
? 150 gram kokosolie
? 7 eetlepels honing
? 2 eieren
? 140 gram Griekse yoghurt
? 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille extract)
? 100 gram speltmeel
? 125 gram speltbloem
? 2 theelepels bakpoeder
? een snuf zout
? 125 gram blauwe bessen
?????????
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen. Doe ondertussen de honing, eieren en yoghurt in een grote kom. Schraap het merg (de zwarte puntjes) uit het vanillestokje en voeg samen met de kokosolie toe aan de kom. Meng goed door elkaar.
Doe er nu de speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snuf zout bij en meng nogmaals goed door elkaar. Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen. Doe het beslag in een silicone cakevorm (ca. 10 x 23 cm). Heb je geen silicone vorm? Vet ‘m dan eerst even in met wat kokosolie of bekleed met bakpapier.
Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt). Laat goed afkoelen op een rooster. Bewaar deze gezonde cake maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel.
???: ??????? ???? ?? ?́?́? ???? ???? ?? ???? ?? ????????? ??? ??? ???????????, ????? ?? ??? ???? ??????? ??????? ???? ?
ENJOY! ?

Schrijf een reactie