Wie ben jij echt?

Wie ben jij echt?

Ken je dat? Iemand die tegen je zegt: ‘Ik ken je als de beste’? Misschien heeft deze persoon gelijk, misschien ook niet. Laat jij je echte zelf zien? Met je goede dagen en je mindere dagen? Via Instagram en Facebook neem ik mijn volgers mee in mijn leven. Daar horen leuke en minder leuke  momenten bij, daar hoort een dag met of zonder make-up bij en zo kan ik nog wel even doorgaan. Beide is het onderdeel van wie ik ben en wat ik wil uitstralen als persoon en met mijn bedrijf. Het is niet allemaal perfect.

Ik ben moeder, partner, dochter, zus, vriendin, docent en eigenaresse van een bedrijf. Dit vraagt energie, tijdmanagement en vooral planning. Iedereen die wil en vraagt wat van je en het is aan jou om de ballen hoog te houden. Wat als het nu even een keer niet lukt? Hoe erg is dat? Die vraag kun jij je zelf ook stellen.

Wij leven in een maatschappij waarin hulp vragen een taboe is geworden, waar het zelf doen en oplossen veel meer op de voorgrond treed. Op zichzelf een mooi idee om te weten dat je zelf zaken kunt oplossen, je kunt je voorstellen dat er ook een schaduwkant aan zit. Je kunt je ook alleen gaan voelen of je juist anders voordoen dan je bent, om maar te willen laten zien dat het allemaal goed gaat, terwijl de werkelijkheid anders in elkaar kan steken. Dit laatste is voor mij jarenlang een valkuil geweest. Ik wilde geen hulp, zag wel in dat dit nodig was, maar vond dat ik het allemaal wel zelf kon. Je begrijpt zelf denk ik ook, dat dit uiteindelijk geen houdbare situatie was. Ik heb de knop omgezet, ben hulp gaan vragen, vond de juiste personen die mij daarbij konden helpen en heb hetgeen wat aangepakt moest worden aangepakt. Dit veranderde niet alleen mij als persoon, maar ook de omgang met mijn omgeving en de mensen die ik lief heb. Het veranderde ook hoe ik mij opstelde tegenover mijn volgers op social media. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn en niet iedereen het eens is met wat ik deel, want ja dat zijn soms situaties die dichtbij komen en erg persoonlijk zijn, wat voor mij telt dat ik kan laten zien hoe het echt is. Natuurlijk zal ik niet alles delen, ik deel alleen wat ik wil delen en waarvan ik denk dat het van belang is voor jou als volger om dit te horen. Zijn er mensen die vinden dat het overdreven is? Zijn er mensen die kritiek hebben? Zijn er mensen die denken dat het niet echt is? Ja, en deze zullen er ook altijd blijven. Mijn boodschap is vooral dat jij zelf het beste weet wat je wilt en kunt delen en wat een meerwaarde is voor je volgens en de mensen die je lief hebt.

Ik ben moeder, dat kost tijd en energie. Met een samengesteld gezin misschien nog net even wat extra energie ja. Dit doe ik met alle liefde. Natuurlijk kan ik hen soms ook achter het behang plakken, maar volgens mij is dat ook heel normaal.

Ik ben partner, daar steek je energie en liefde in om ervoor te zorgen dat de ander deze liefde ook voelt, betekent dit dat het altijd gezellig en lang leve de lol is? Absoluut niet! Uiteindelijk gaat het er wel om dat je met elkaar in gesprek kunt gaan.

Ik ben dochter van mijn ouders, beide zijn zij op een eigen manier belangrijk voor mij en ook daarin zit mijn energie, omdat ik hen wil laten weten dat ik er voor hen ben, een kop koffie kan gaan drinken of onverwacht voor de deur kan staan bij hen.

Ik ben grote zus, waarin ik het belangrijk vind met mijn kleine zusje leuke dingen te doen of over en weer berichtjes te sturen.

Ik ben een vriendin, de weinige vriendinnen die ik heb, daar maak ik tijd voor vrij, spreek ik mee af, ga ik mee eten, ga ik bij logeren en bied ik een luisterend oor.

Ik ben docent, in het volwassen onderwijs, waarbij ik momenteel drie groepen draai en verantwoordelijk ben voor het opnemen van video’s over bepaalde pedagogische onderwerpen. Dit vergt energie omdat iedere student begeleiding nodig heeft op een eigen manier, het schrijven van teksten en opnemen van video’s.

Ik ben eigenaresse van een bedrijf, Foodies and Family, zoals jullie weten. Dit vergt energie door het schrijven van blogs, het opnemen van video’s, het uitschrijven van recepten en het meest leuke misschien wel aan mijn werk, het coachen van kinderen met overgewicht en het gezin hierin meenemen.

In al deze situaties wordt er aandacht, tijd en energie van mij verwacht. In alle gevallen ook terecht, want dat ik wie ik ben en wat ik doe. Wil dit zeggen dat het altijd makkelijk is alle ballen hoog te houden? Absoluut niet! Het is vooral van belang dat jij je beseft waar prioriteiten liggen, wat je wilt delen met de buitenwereld en wat niet. En vooral: ‘Geloof in jezelf, in je eigen kunnen, in jou beslissingen en meningen en laat niemand je daar van je stuk brengen. Je mag luisteren naar de mening van een ander, je kunt zelfs overwegen deze aan te nemen of een deel hiervan. Uiteindelijk is het altijd van belang dat jij erachter staat!

Nu wij toch zo eerlijk bezig zijn, laat ik je meteen vertellen: ‘Ik weet het ook niet altijd, als moeder, als partner, als ondernemer’ en is dat erg? Nee, van hetgeen wat anders verloopt dan je misschien had ingeschat kun je weer een (levens) les halen, waarmee je de volgende keer het anders zou kunnen aanpakken. Dat maakt niet dat je dan ineens geen goede moeder, geen goede partner of geen goede ondernemer bent, dat maakt dat je laat zien dat je een mens bent en geen Wonder Woman. ⚡ Laat je niet gek maken door iedereen die een mening heeft, blijf bij jezelf en laat zien wie jij bent! Want je bent prachtig zoals je bent!

Durf jij aan jezelf toe te geven wie je echt bent? Het masker af te zetten en je ware ik te tonen?

Misschien nu nog niet, maar over een tijdje wel, geef jezelf de tijd, leer jezelf kennen met alle mooie eigenschappen en je valkuilen.

Be you! ❤️

Schrijf een reactie