Kokosmakronen

Kokosmakronen

Koekjes zijn hier groot favoriet. Ik zet dan liever een gezondere variant voor dan alle rommel uit de winkel. Begrijp me niet verkeerd, daar maakt iedereen een eigen keuze in. Met de recepten die ik in mijn blog deel hoop ik je te inspireren om net een gezondere variant uit te proberen. Vandaag deel ik het recept van kokosmakronen. Iets wat mijn moeder vroeger geregeld maakte bij de thee en daarom nog steeds één van mijn favoriete koekjes voor bij de thee of koffie! Ben je klaar om het recept zelf uit te proberen?

Ingrediënten:
 • 2 eieren, alleen het eiwit!
 • 85 gram kokosrasp.
 • 2 el honing.
 • 1 el kokosolie.
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Scheid het eiwit van het eigeel. Je hebt alleen het eiwit nodig!
 3. Klop het eiwit met een mixer met garde, totdat het stijf is, dit is een precies klusje en kun je ook niet overhaasten ?
 4. Om te controleren of je eiwit stijf genoeg is kun je de kom op z’n kop houden, wanneer het eiwit blijft plakken is het goed. Is dit niet zo? Dan wordt het een rommeltje ?
 5. Smelt in een pannetje de kokosolie.
 6. Spatel de gesmolten kokosolie, de honing en kokosrasp door het opgeklopte eiwit.
 7. Maak met je handen ongeveer 8 bolletjes van het mengsel. Wil je geen vieze handen? Gebruik dan twee lepels om bolletjes te maken.
 8. Leg deze op de bakplaat en bak de kokosmakronen 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
 9. Enjoy! ❤️

Schrijf een reactie