Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood, een lekkernij die op veel verschillende manieren te maken is. Op deze ‘Woensdag Bakdag’ deel ik met jullie het recept voor de variant met walnoten.

Ingrediënten
– 3 (rijpe) bananen
– 3 eieren
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. havermout
– 25 gr. walnoten
– 2 el. amandelmelk ongezoet
– 1,5 tl. bakpoeder
– Snufje zout
– Snufje kaneel
– Boter/margarine (optioneel)

Keukenhulpjes
– Keukenmachine of mixer met garde.
– Oven
– Bakblik
– Spatel
– Bakpapier

Bereiding
✅ Verwarm de oven voor op 170 graden.
✅ Maal de havermout in de keukenmachine tot meel.
✅ Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, zeezout en de kaneel samen in een kom en roer door met een spatel. Zet weg totdat je het gaat gebruiken.
✅ Snijd de bananen in plakjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg hier de eieren en de amandelmelk aan toe.
✅ Mix dit tot een glad geheel. Helemaal glad zal het niet worden gezien de banaan niet helemaal fijn zal worden. Wil je dit wel? Doen de bananen dan eerst in een blender met de amandelmelk tot de bananenmoes zijn en voeg dan de eieren toe en mix tot een glad geheel.
✅ Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan je bananen mengsel en laat draaien in de keukenmachine.
✅ Voeg een handje walnoten toe aan je beslag en roer door met een spatel.
✅ Bekleed het bakblik met bakpapier of vet in met boter/margarine. Zelf vind ik het het leukste om een cakeblik te gebruiken, zodat je straks ook echt plakken kunt snijden. Heb jij een andere bakvorm liggen, gebruik die dan gewoon.
✅ Vul het bakblik met je beslag, verdeel goed over het hele bakblik.
✅ Duw vervolgens aan de bovenkant nog een paar walnoten in het beslag.
✅ Zet voor 45-55 minuten in de voorverwarmde oven.
❗ Iedere oven is anders, dus houd je bananenbrood goed in de gaten.
✅ Laat vervolgens goed afkoelen en snijd in plakken. Je kunt ervoor kiezen het bananenbrood meteen op te eten. Of je bewaard het voor een later moment door het (plakje voor plakje) in te vriezen.

Zeker de moeite waard om uit te proberen. Laat jij het ons weten wanneer je dit recept hebt uitgeprobeerd? ❤

Schrijf een reactie