Over Foodies and family

Foodies & Family staat voor gevarieerd eten en samen maaltijden bereiden.
Om te kunnen genieten van voeding is het van belang eerst kennis te maken met de soorten groente, fruit en specerijen die er bestaan. Wanneer je je hier bewust van bent kun je hier keuzes in maken en bepalen wat je lekker vind en wat niet.

Kinderen en jongeren bevinden zich een groot deel van de dag op school, bij de opvang of thuis. Voeding en beweging zijn onderdeel van de dagelijkse opvang en het dagritme thuis. Gevarieerd eten en beweging is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij Foodies & Family bieden wij daarom kookworkshops aan en persoonlijke plannen passend bij jou en je gezin. Hierin staat samen maaltijden maken centraal én wordt je geïnspireerd tot het maken van gevarieerde maaltijden. Meer weten over de kookworkshops of wat je kunt verwachten van de persoonlijke plannen?

 

Mijn moeder en opa zijn mijn inspiratiebron voor het opzetten van Foodies and Family. Mijn opa vooral omdat hij mij geleerd heeft dat koken en bakken veel plezier oplevert, vooral wanneer je het samen doet. Wat hebben wij veel in de keuken gestaan samen. Van het bereiden van maaltijden voor de hele familie tot het bakken van koekjes en taarten. Vandaag de dag maak ik nog steeds gerechten die wij altijd samen maakte en geef ik deze passie voor koken en bakken ook door aan onze kinderen.

Mijn moeder is geboren in Suriname. Ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat de Surinaamse keuken bij ons thuis centraal stond toen ik klein was. Nog steeds ben ik een groot fan van mijn moeder haar roti en de maizena koekjes die zij zelf maakt. Het zal je niet verbazen dat de passie voor de Surinaamse keuken ook terug zal komen op de website en in de workshops die ik geef. De passie voor koken en genieten van maaltijden is mij met de paplepel ingegoten.

Naast mijn opa en moeder zijn onze kinderen een inspiratiebron voor mij. Zij zijn zo puur en eerlijk in de reactie wanneer je een bepaalde maaltijd op tafel zet. Zij roepen om het hardste: ‘Dat ga ik dus echt niet proeven he!’ en wanneer het op tafel staat loopt het water hen vaak toch in de mond. Onze kinderen leren mij maaltijden op een andere manier klaar te maken en te blijven variëren wat wij op tafel zetten iedere avond. Het gaat niet alleen om de avondmaaltijden, maar ook om het ontbijt, de lunch en een lekkere snack voor tussendoor. Eten onze kinderen dan nooit een keer patat of pizza? Zeker wel! Het gaat juist om balans, variatie en dat het leuk blijft. Het samen bereiden en vervolgens proeven is naar mijn idee (en dat van de kinderen ook) nog wel het leukste van allemaal!

moeder en ik